Voor organisaties:

Investeer in de vitaliteit van je medewerkers

Steeds meer organisaties zoeken naar manieren om de vitaliteit van hun medewerkers te verbeteren. Herken je dat?

Wil je een omgeving creëren waar medewerkers gepassioneerd zijn en tot bloei komen? Samen kunnen we dat realiseren. Door middel van mijn workshops en maatwerk begeleiding ondersteun ik organisaties bij het creëren van een positieve en duurzame werkomgeving.

Maatwerk

Heb je het gevoel dat jullie organisatie meer uit haar potentie kan halen? Samen kunnen we een traject op maat uitstippelen dat precies aansluit bij jouw specifieke behoeften. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en hoe ik jou kan ondersteunen.

Workshops

Op een inspirerende locatie, ver weg van de dagelijkse drukte, bied ik je de ruimte om te reflecteren, te leren en te groeien. ODIGOI workshops zijn speciaal ontworpen om je te helpen je persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Herken je dat?

Het bruist in jouw organisatie, afdeling of team van de ideeën, maar slechts een enkel idee krijgt ook vorm. Je hebt je medewerkers er al zo vaak op gewezen, maar er verandert niet echt iets. Tenzij jij steeds weer die kar trekt.

OF

Je medewerkers zijn zeer solidair met de doelgroep en ook naar elkaar toe. Er is een hoog arbeidsethos. Onbedoeld maken ze zich onmisbaar en automatisch maken ze alles zwaar. Maar het is alsof de graanakkers leeg zijn. De levensenergie ontbreekt. Hoe krijg je hier weer energie in?

OF

Samenwerking is het sleutelwoord in jouw organisatie. Begrip voor elkaar en het bewerkstelligen van harmonie is het oriëntatiepunt. Niemand valt buiten de boot en iedereen wordt uitgenodigd zijn of haar gevoelens te delen. Afbakening geeft ongemak en voelt als daderschap: alsof je iemand tekortdoet. De relatie gaat te allen tijde boven de taak, en daadkracht leidt eronder. Hoe verander je dat?

OF

Zie jij ander gedrag dat het goed functioneren van jouw organisatie in de weg staat? Probeer je dit te veranderen door er steeds op te wijzen, maar verandert er niet wezenlijk iets? Ik kan je bij die verandering begeleiden. Zie mijn aanbod.

Aankomende workshops

De workshops zijn zowel geschikt voor leidinggevenden die hun leiderschapsvaardigheden willen versterken als voor medewerkers die willen groeien op persoonlijk vlak.

Hoe voorkom je burn-out?

Burn-out, een term die je tegenwoordig overal hoort. Maar wat betekent het echt? En vooral, hoe voorkom je het? Tijdens deze interactieve workshop nemen Annerose Büchel-van Steenbergen en Peter Bergmans je mee op een ontdekkingsreis. Je leert de symptomen tijdig te herkennen en de oorzaken aan te pakken. Door middel van ervaringsleren krijg je niet alleen inzichten van ons, maar ook van je mededeelnemers. De workshop gaat in 2025 van start.

Grenzen stellen ('nee'zeggen)

Leiders moeten duidelijk zijn in vrijheidsgraden en verantwoordelijkheden om een organisatie goed te laten functioneren. Vind jij dat lastig of vinden je medewerkers dat lastig? Deze training helpt je om die weg in te slaan. De workshop gaat in 2025 van start.

Onbewust leiderschap

Overkomt het jou ook dat jouw gedrag niet de reactie oplevert die je eigenlijk voor ogen hebt? Worden je ideeën en overtuigingen toegedicht die je niet herkent? Wij mensen hoeven gelukkig niet over alle beslissingen na te denken die we op een dag nemen, want dat zou ons bewuste denkvermogen niet aankunnen. Gelukkig hebben wij het onbewuste dat ons daarbij helpt, en dit is 200.000 keer krachtiger dan ons bewuste. Maar het onbewuste maakt gebruik van eerdere ervaringen. Nieuwe situaties kunnen daar wel eens op lijken, maar toch anders zijn, waardoor onze reactie niet (geheel) passend is. Door zicht te krijgen op jouw automatismen krijg je de mogelijkheid hier verandering in aan te brengen. De workshop gaat in 2025 van start.

Maatwerk workshops & trainingen

Heb je de behoefte om in jouw organisatie een verandering in cultuur en gedrag in gang te zetten, maar bestaat er geen reguliere workshop of training voor? Dan zijn maatwerk workshops of trainingen de aangewezen oplossing. Tijdens een eerste gratis intakegesprek kunnen we samen bekijken hoe we een maatwerk training of workshop kunnen ontwikkelen.

Maatwerk mogelijkheden

Onder deze sectie vind je verschillende vormen van begeleiding en training die specifiek zijn afgestemd op de unieke behoeften van jouw organisatie. Of je nu op zoek bent naar individuele begeleiding, intervisiebegeleiding of supervisiebegeleiding, wij bieden maatwerk oplossingen die gericht zijn op het stimuleren van verandering en ontwikkeling binnen jouw team.

Individuele begeleiding

Heb je binnen jouw organisatie een medewerker of heb je zelf behoefte aan een gedragsverandering? Lukt het niet om deze stap te zetten en voel je je vaak overweldigd door het herhaaldelijk instappen in dezelfde valkuil? Dan kan individuele begeleiding een waardevolle stap zijn.

Intervisiebegeleiding

Intervisiebegeleiding biedt een vorm van onderlinge ondersteuning tussen gelijkwaardige deelnemers. De deelnemers brengen vragen in waarmee ze, volgens een vooraf vastgestelde methode, aan de slag gaan. Deze vorm van leren stimuleert samenwerking en de ontwikkeling van ieders deskundigheid.

Supervisiebegeleiding

Supervisiebegeleiding bestaat uit een eenmalige sessie of een leertraject voor professionals die werken met mensen. Tijdens deze sessies kunnen deelnemers hun vragen en casuïstieken inbrengen. Het doel is om persoonlijk en professioneel gevoed te blijven, te leren van elkaar en de kwaliteit van professioneel handelen te onderhouden.

Tarieven

Coaching is en blijft maatwerk. Voor bedrijven en zzp’ers hanteer ik een tarief vanaf 150 euro per uur, exclusief 21% btw. Wist je dat veel bedrijven budgetten hebben voor persoonlijke groei en ontwikkeling? Dit kan deel uitmaken van het arbeidsvoorwaardenpakket of ingezet worden om langdurig ziekteverzuim en burn-out te voorkomen.

Voor zelfstandig ondernemers is coaching doorgaans aftrekbaar voor de belasting, wat de investering nog waardevoller maakt.

Peter Bergmans schrijft

Inspirerende verhalen en levenslessen

Zet alle stoorzenders uit, pak een drankje en veel leesplezier

“Betrokken, empathisch en zorgvuldig – Peter heeft een natuurlijk talent voor coaching, waarbij zijn toewijding duidelijk naar voren komt.”

Haico Vlasblom

Manager Radiotherapie Catharina Ziekenhuis

Deze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Heb je dringende vraag? Laat je gegevens achter, ik bel je snel terug.